Tiede (viittaa luonnontieteeseen) ja yhteiskuntatieteet

Ensinnäkin on tarpeen antaa tiedekohtainen standardit tai määritelmät.Kaikki määritelmä, jonka omaksut tai mieluummin.

Länsimaisen kontekstin ”tiede” on jaettu kapeaksi ja yleiseksi.Englanninkielinen tiede edustaa periaatteessa kapeaa tiedettä, toisin sanoen moderni luonnontiede; saksalainen wissenschaft edustaa pohjimmiltaan laajaa tiedettä, toisin sanoen rationaalista etsintäperinteitä, jotka käyttävät varmuutta ja systeemistä tietoa Kreikan jälkeen.Kapea tiede on pieni tieteen perinne, ja laaja tieteen tunne muodostaa tieteen suuren perinteen.Pikkuperinne on edelleen aktiivinen suuressa perinteessä, ja se on erityinen tyyli suurelle perinteelle.Tieteen ymmärtämiseksi meidän on ymmärrettävä sekä pieni perinne että suuri perinne.—— wu guosheng ”mikä on tiede”

Kiinalaisen kontekstin ”tiede” käyttää periaatteessa länsimaisen kontekstin merkitystä.Tiede korvattiin Faradayn luonnonfilosofialla.

1

2. Yhteiskuntatieteet eivät kuitenkaan ole tiede kapeassa merkityksessä, tai termin tieteen yleisimmin käytetty käyttö on ”moderni luonnontiede”.

3. Korostan tässä, että jotkut tutkijoista, jotka mainitut jossain tilanteessa, eivät ole tieteellisiä.Tiede ei ole väärin, ei hyödytön, ei väärin, ei tiukka, mutta sitä ei voida sisällyttää ”nykyaikaiseen luonnontieteeseen” luokitteluun.

Matematiikka ei ole tiede (luonnontiede), joka on myös erittäin tiukka.Yleisölle tietysti tällainen akateeminen kysymys ei ole kovin huolissaan, mutta joillekin tilanteille, jotka haluavat teeskennellä olevan tieteellisiä ilman kokeiluja, kuten merkkijonoteoria, tällaiset tieteelliset filosofiset kysymykset ovat välttämättömiä.Ei ole niin, että tiede ei ole huono, mutta se on haitallista tieteelle tiedettä (pseudo -science).Teknologian tiede eroaa tarkoituksesta ja tieteestä.Humanistiset tieteet ovat myös hyvä tieto, mutta tieteellisten menetelmien käyttö ja nykyaikaisen tekniikan käyttö ei tarkoita luonnontiedettä.Jokaisella on oma tarkoitus ja ominaisuutensa.Älä kiistä sitä, että tieteellinen raja on epäselvä.Monet tieteet ovat arvokkaita, eikä heidän tarvitse olla tieteellisiä.Älä myöskään sekoita tiedettä ja kapeaa tiedettä,Sanatiede ei lisää kiinteää kieltä on luonnontiede, kuten ”tiede” ”Kiinan tiedeakatemiassa” viittaa luonnontieteisiin ja ”lääketieteellisten tieteiden akatemia” on lisättävä.Olemus

Tieteellä on ollut valtava voima ihmisen edistymiselle, joten sanaa käytettiin mätää, etenkin Kiinassa.Monet ihmiset sanovat, että olet epätieteellinen, itse asiassa hän haluaa sanoa, että et ole oikeassa.”Tiede” ja ”oikeat” maalaukset ovat tasa -arvoisia, ja jopa poliittinen teoria on liitettävä tieteeseen.niin,Hardcore -tieteen tiukassa merkityksessä kenttä on hyvin kapea.
Sanatiede ei lisää kiinteää kieltä luonnontieteelle, joka viittaa luonnontieteiden aloille, kuten fysiikka, kemia ja biologia.Saada päivityksiä jatkuvan väärentämisen kautta.
Massaviestinnän näkökulmasta leviäminen usein puolustukseksi on epämääräisesti.Mutta tutkittaessa tiedettä tai muita tieteenaloja, käsite on edelleen kapea ja selkeä.Tieteellinen standardi on ”kykenevä mittaamaan ja todentamaan” tai ”todiste voi olla pseudo”.Muut tieteenalat voivat oppia luonnontieteiden paradigmoista ja menetelmistä, ja niillä voi olla myös omat paradigmansa erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi, mikä ei vaikuta kunkin kurin arvon arvoon ja merkitykseen.Niiden arvo ja merkitys voivat olla yhtä tärkeitä kuin tiede ja jopa tärkeämpi kuin tiede.Miksi haluat yleistää ”tieteen” käsitteen?

(… …Matematiikka ei ole näkökulmastamme tiede siinä mielessä, että se ei ole anatualista Tiede.) Meidän on muuten tehdä alusta alkaen selväksi, että jos asia ei ole tiede, se ei ole seuraavaksi huono. Jos jotkut sanoivat olevan tiede, se tarkoittaa, että on jotain ilman;
—— Feynmanin fysiikkaa

4. Jos teoria sisältyy nykyaikaiseen luonnontieteeseen, sen on täytettävä tietyt standardit.

Otetaan ensin esimerkki: Dirac ennustaa elektronien negatiivista energiatasoa kvanttikenttäteorian laskennasta. Andans löysi ja vahvisti positiivisen elektroniikan olemassaolon kokeilla maailmankaikkeuden Wilson -pilvihuoneessa.Andanin löytämisen Zheng Electronicsista Zhang Bolai löysi vastaisen lapsen vuonna 1955, ja vuonna 1956 löydettiin anti -netron.Noin 1960 -luvulla löydettiin sarja vastaisia ​​kansioita.

Hanki ennusteet yhdestä teoriasta, käytä kokeita (mukaan lukien havainnointi) Tarkastusennusteet, jos profetia on oikea, se sisältyy luonnontieteeseen, muuten hylkääminen tai muutosteoria ennustetaan ja yllä oleva prosessi toistetaan.Kun Newtonin klassinen mekaniikka oli väärennetty, levityksen laajuus oli edelleen perustettu.Jos sitä testataan ilman koetta, sitä voidaan pitää vain hypoteesina.

Tieteen (luonnontieteen) merkitys ei ole selitys, vaan ennustaminen.Mikä on selitys?Terrierin ruokakuukausi on myös selitys, mutta miksi emme nyt usko Tiangu -ruokaan ja uskomme Newtonin mekaniikkaan, koska Newtonin mekaniikka voi ennustaa tarkasti, milloin seuraavan kerran ”Tengu Food Moon” tapahtuu ja tapahtuu ja tapahtuu Missä voit tarkkailla, ts. On olemassa mitään, mitä se voidaan todistaa pseudolle, ja Terrant kuukausittain on puhtaasti Zhuge Liang jälkeenpäin.Jos sinulla on liian paljon käsittämätöntä kvanttimekaniikkaa. Erota.Tiede on ensin yksinkertaisempi kuvaus luonnon logiikastaTämä heijastuu yksinkertaisesti ennustekykyyn. Testaamalla, onko profetia kokeen mukaisesti, vahvistetaan, voidaanko kuvaus hyväksyä tieteellisesti, ts. Selitys on hyvä ja selitys on myös tieteellinen toiminto.Selitä esimerkiksi tähtien loistaminen jne. Ja tiivistä se yleisemmillä säännöillä, sitä voidaan pitää selityksenä.Selitys on vain toissijainen tehtävä tieteelle,Jos sitä ei voida ennustaa, meillä ei ole syytä ajatella, että se liittyy fyysiseen maailmaanOlemusTieteen arvo on ennusteOlemusTieteellinen teoria tekee ennusteita, vakuuttava vasta -esimerkki voidaan väärentää teoriaa.Avain väärentämiseen on tulkita sitä.Tulkittamiseksi, hankkimalla tietoa tunnetun sisällön ulkopuolelle ja päästä eroon aseen epäilystä hevosen jälkeen, sinun on ennustettava kokeen tulokset.Ja testattu toistuvasti kokeilla poikkeuksetta.

Itse Quantum -mekaniikassa on todennäköisyysamplitudi, on olemassa Precentive, ja suoraan Connot -mittaa on suoraan. Tieteen perusta on sen aikomus Ennusta. Ennusta tarkoittaa sitä, mitä tapahtuu kokeessa, jota ei ole koskaan tehty. Kuinka voimme tehdä sen? Olettamalla, että tiedämme mitä siellä on, riippumatta kokeesta. Meidän on ekstrapolottava kokeet alueelle, jolla he eivät ole tehneet. Meidän on otettava käsitteemme ja laajennettava niitä paikkoihin, joissa he eivät ole vielä tarkistaneet. Jos emme tee niin, meillä ei ole ennustetta. Joten se toimi klassisten fysiikan, jotta voisin mennä onnelliseksi ja tukea sitä, että yleisö jotain myös elektronia varten. Se ei ollut tyhmyyttä.Nykyään sanomme, että asiaan liittyvä laki on totta kaikissa sisäänkäynteissä, mutta jotkut -olemme ”tyhmiä”, kunnes ”kiinnitämme NCK: n ulos”, ja niin koko idea on laittaa seuraava. Ainoa tapa saada selville, että olemme selvittämässä mitä.
—— Feynmanin fysiikkaa

Ensinnäkin on tarpeen tulla luonnontiede ja logiikka, tehdä ennusteita, jotka voidaan varmistaa; (vanha teoria), fysiikka ja fysiikka ja muut tieteet, kuten kemia ja biologia, eivät voi olla ristiriidassa toistensa kanssa. .Ehdotamme, että se on tiukasti pseudo -todisteiden (nykyaikaisen luonnontieteiden todellisen tilanteen mukaisesti enemmän, ja luonnontiedeyhteisö hyväksyy sen yleisesti ”nykyaikaiseksi luonnontieteeksi”.

Yhteenvetona voidaan todeta, että uusi teoria voidaan hyväksyä, ja prosessi on: voidaanko se väärentää (ei voida eliminoida, voi todistaa seuraavan vaiheen siirtymisen), onko seuraava vaihe linjassa olemassa olevien kokeiden kanssa ( Eliminaatio, jota ei voida täyttää eliminaation mukaisesti (ei voida eliminoida, voi siirtyä seuraavaan vaiheeseen), onko seuraava vaihe ennustaa uusi ilmiö (jos ennustetta ei ole, se on helpompaa kuin vanha teoria (Geo -Saying ja aurinkoteoria), jos se on monimutkaisempi kuin vanha teoria, se eliminoituu.

Tieteessä teorian ennustamisen jälkeen teorialle voidaan suorittaa vakuuttava vasta -osoitus, muuten se eliminoidaan.Jos geologisessa iässä esiintyvän lajin fossiili on fossiilinen näyttö (kuten sen ei pitäisi näyttää), evoluution ennusteet eivät ole johdonmukaisia, ja evoluutioteoria on väärennetty.

5. Yhteiskuntatieteellä ja luonnontieteillä on erilaiset loogiset perusteet, ja on välttämätöntä erottaa.Dirkim keskusteli myös samanlaisista kysymyksistä yhteiskuntatieteellisen metodologian käytössä:

”Siksi on välttämätöntä kaataa tämä rinnakkaiselon suhde … On vain huomauttaa, että ei riitä käyttämään oikeudellista tai differentiaalista lakia todistaakseen, että se on joissakin tapauksissa … jos kaksi ilmiötä muuttuu keskenään, Vaikka kaksi ilmiötä muuttuu joissain tapauksissa, yksi ilmiöistä ilmestyy erikseen. Tulokset … ”

Dirkimin keskustelu tässä on, että yhteiskuntatieteiden lakeja ei voida yksinkertaisesti väärentää yhdellä tapauksella.Yhteiskuntatieteellinen tutkimus ei voi käyttää epänormaalia tapausta todistaakseen yleisen lain pseudo -pseudolle.Qin Fangming selitti edelleen paavin pseudoismin todisteiden lähtökohdasta:

”Poper esitteli” todisteita pseudoista ”hänen tieteellisessä metodologiassaan” vahvistetun ”korvaamiseksi johtuu tieteellisten teoriaehdotusten loogisesta luonteesta ja koko nimen ehdotuksen rajoittamattomasta luonteesta. Teoreettisilla ehdotuksilla ei ole koko nimittämistä koskevia lausuntoja.

Luonnontieteen merkittävä piirre on tarkka mittaus ja kontrolloidut kokeet.Ja kaikki sosiaaliset toimet ovat avoimessa ympäristössä.Mittausmenetelmät voivat mitata hinnan ja tulojen tasoa.Yhteiskuntatieteille tarkastuksen asema ei ole yhtä korkea kuin tiede.HUOMAUTUS: Luonnontieteille voidaan toteuttaa neutraali mittaus ja toistuvat kokeet.Yleensä luonnontieteiden olosuhteet ovat sanoin sanomatonta ja epäselviä olosuhteita, ja ne tainnutetaan tarpeeksi, kuten merkkijonoteoria ja evoluutiopsykologia.Mutta yhteiskuntatieteiden ala ei ole yllättävää, ja melkein kaikki tärkeät aiheet ilmenevät.

Luonnontieteelle objektiiviset tosiasiat ja subjektiiviset käsitteet on helppo erottaa.Itse yhteiskuntatieteissä on vain mielipide.Sama tapaus voi saada teorian, joka on täysin vastakohta.

Yhteiskuntatieteissä yhteiskuntatieteellisten ehdotusten tai luonteen ja apuhypoteesien olemassaolon takia on mahdotonta väärentää.

6. Pyydä lopuksi luokkatovereitasi osoittamaan armoa, en ole lahjakas, lasisydäme.Voit kommunikoida rationaalisesti ja rauhallisesti, ja voit sivuuttaa minut.Jos yhteiskuntatieteelliset luokkatoverit,Tunnen loukkaantuneena, anteeksi täällä ensin.Yhteiskuntatieteet ovat erittäin hyödyllisiä ja arvokkaita.Haluan sanoa täällä:Ero tieteen (luonnontieteiden) ja yhteiskuntatieteiden olemassaolon välillä on kaksi eri alaa, mutta etujen ja haittojen välillä ei ole eroa,,Jokaisella on omat menetelmänsä. Tieteelliset menetelmät eivät välttämättä sovelleta yhteiskuntatieteisiin (mutta myös joissain paikoissa on päteviä), ja päinvastoin, ei ole välttämätöntä lähestyä tiedettä.olen nähnytLiian monta näppäimistön sotaa Internetissä johtuvat tosiasiallisesti siitä, että molempien osapuolten käyttämillä sanoilla on erilaiset merkitykset.Itse asiassa sinun ei tarvitse.Ystävällinen ja järkevä viestintä osapuolten välillä voi tosiasiallisesti keskustella puhdistuksesta.Vastasin juuri toiseen vastaavaan kysymykseen, voisin myös siirtyä yli.Nimi ei ole virta, vain kori.Tätä pidetään myös ehkäisyneulana, käytä vain kunkin ehtoja, sillä ei ole samanlaisia ​​substantiivien riitoja, se on tylsää.

Johtopäätös on, että yhteiskuntatieteet ovat ”tiede” laajassa merkityksessä, mutta ei ”tiede” kapeassa merkityksessä.

Laajenna lukeminen:

https://www.zhihu.com/question/19717383/answer/12746380

https://mp.weixin.qq.com/s/wrbfsl_knzkcu0fnhrm9iw

https://mp.weixin.qq.com/s/vrxh4wfk1qvaz1bvwzahda

Jotkut opiskelijat uskovat, että taivaallinen fysiikka ei voi tehdä kokeita tai havaintoja, ei tiedettä (viitaten luonnontieteeseen).Onko niin todella?

”Koe” suoritetaan järjestämättä kokeita.Käytännössä mittaus on tikkaat ja mittauskoe on myös portaikko. Tutkimusobjekteissa, mutta se voidaan suunnitella kokeilla.Tähtitieteellisessä maailmassa ”äärimmäiset” olosuhteet ylittävät huomattavasti tilanteen, jonka maapallon laboratorio on suunniteltu (ultra -vasku, ultra -korkeatiheys, vahva magneettikenttä, erittäin korkea lämpötila jne.). On mahdotonta saavuttaa tutkimuksen alalla. Tähtitieteen tutkimuksen muuttaminen on ”passiivista”, ts. Se voidaan järjestää vain ”itsetoimituksella”, joka voi luottaa vain luontoon. Tällainen puuttuminen.
Taivaallinen fysiikka (toinen painos) Li Zongwei Xiao Xinghua

You May Also Like

More From Author