Tunnemmeko Kiinan itse?Ulkomaalaiset tulevat tapaamaan Kiinaa ja ruokaa.

6 min read

Tunnemmeko Kiinan itse?Ulkomaalaiset tulevat tapaamaan Kiinaa ja ruokaa.

Kiinan keittiöllä on pitkä historia, erottuvat ominaisuudet, monipuoliset tyylit ja hieno ruoanlaitto.Kiinalaiset perinteiset ruokia ovat kuuluisia väreistä, tuoksusta, mausta, merkityksestä ja muodosta.

Seuraavat ovat 15 suosikkiruokaa ulkomaalaisille ja kiinalaisille.Näitä ruokia on saatavana suurissa suurissa ravintoloissa Kiinassa.Tilaamisen mukavuuden vuoksi annoimme myös heidän kiinalaisen nimensä.

1 kuuma potti

kuuma pannu

Kuuma potti (kuuma potti Huǒguō) on ”astia”, joka eroaa todellisista kiinalaisista ruoan ystävistä.Jos pidät todella kuumasta potista, sen sijaan, että tilaat paistettua riisiä, paistettuja nuudeleita ja välipaloja, olet todellinen kiinalaisen keittiön fanit!

Kuuman potin salaisuus on keitto, kaikki lihaviipaleet ja vihannekset keitetään keitossa.Yleensä voit valita oman keittomaun, kuten sienet, tomaatit, alkuperäiset tai mausteiset maut.Lihakastikkeen valinnan mukaan maku voi kuitenkin olla erilainen.Satoja tyyppejä: Klassikko on maapähkinävoita murskatulla valkosipulilla ja hienonnettuja sipulia, tiputtaen seesamiöljyllä.

Tervetuloa liittymään facebook -kiinalaiseen kulttuurilaboratorioon.Vastaamme suoraan kaikkiin kysymyksiisi ja jatkamme kaikkien mielenkiintoisten asioiden jakamista kiinalaisesta kulttuurista.

Nro 2 Sichuan -sianliha

(Keitetyt lihaviipaleet shuǐzhǔ ròupiàn

Paistettua tai paistettua sianlihaa ei viettää paljon öljyä, ja sianlihaa on helppo keittää.

Liemi on tyypillinen Sichuan -keittiö, jolla on mausteinen maku.Kun syöt, huomaat, että jokainen lihapalaa on runsaasti mehua ja että siinä on tuore ja mausteinen aromi.

Ei. 3 haudutettua lihapulloa

Haudutettuja lihapullia (si xi pillerit Sì xǐ wánzi) tunnetaan myös nimellä ”kiinalaiset lihapullot” (monet asiakkaistamme kutsuvat heitä tätä).
Jos pidät lihapullista ja pastasta, saatat pitää myös kiinalaisista lihapullista.Ultra -liuku ja herkullinen kastike on melkein kuin ”lääkekastike”, mikä tekee makuhermoistasi yhä enemmän haluamia.Kuinka monta kaloria sillä on?
Usko minua, et välitä ollenkaan!

vihje: Suosittelemme, että sinulla on vain määrätty ateria jokaisessa lihapallossa: kunnollinen ravintola, jonka rasva -suhde on 7: 3 jokaisessa lihapallossa.

Ei. 4 katkarapuja ja valkosipulia

Valkosipulin fanit höyrystyivät katkarapuja suànróng fěnsī zhēng xiā paitsi ulkomaalaisten suosikki, myös Kiinan nuorempi sukupolvi viime vuosina.

Tämä höyrytetty astia herättää kaiken aromin.Raskas valkosipuli, jolla on mereneläviä kastike maku, on kiinnitetty mehukkaan katkarapujen tuoreudella.Alareunassa oleva tuulettimet imevät kaikki tippa herkullisia hedelmämehua.Jotkut kiinalaiset riisiviini -aromit ja maun korostaminen ovat tämän herkullisuuden salaisuus.

Nro 5 nyytit

Dumplings (nyytit jiǎozi) koostuvat jauhetusta lihasta ja hienonnettuista vihanneksista, käärittynä ohuelle taikinan iholle.Nyytteillä on pitkä historia yli 1800 vuotta, ja ne ovat Pohjois -Kiinassa suosittuja perinteisiä ruokia.

Suositut täytteet ovat jauhettuja sianlihaa, katkarapuja, jauhettua kanaa, naudanlihaa ja vihanneksia.He voivat keittää keittämällä, höyryttämällä tai paistettuna.Nyytteet ovat perinteisiä ruokia uudenvuodenaattona.Katso kuinka tehdä kiinalaisia ​​nyyttejä.

Nro 6 Paistetut nuudelit

”Paistetut nuudelit” (paistetut nuudelit chǎomiàn) ovat kantonin ääntämistä yllä olevista kiinalaisista hahmoista, mikä tarkoittaa paistettuja nuudeleita.Yleisesti ottaen tämä paistettu astia koostuu nuudeleista, lihasta (yleensä kana, naudanliha, katkarapu tai sianliha), sipulit ja selleri.

Paistettujen nuudeleiden valmistamiseksi nuudelit on kypsennetty jonkin aikaa kiehuvassa vedessä.Kylmän jälkeen kirjoita ruoanlaittovaiheet.Katso kuinka kokata paistettuja nuudeleita.

Nro 7 Peking paahdettu ankka

Pekingin paahdettu ankka (Pekingin paahdettu ankka B 鸭 ijīng Kǎoyā) on kuuluisa ruokalaji Pekingissä.

Pekingin paahdettu ankka tunnetaan ohuesta ja rapeasta ihostaan.Pekingin paistettua ankkaviipaleita syödään usein pannukakkujen, makean papukastikkeen tai valkosipulin soijakastikkeen kanssa.Se on pakollinen ruokalaji Pekingissä!Lue lisätietoja Pekingin paistettua ankkaa.

Nro 8 höyrytetty tuuletinrulla

Höyrytetty tuulettimen tilavuus (suolistojauhe chángfěn) on ehdottomasti yksi välttämättömyydestä kaikille välipala -aterioille!Ne eivät ole vain Guangzhou Tea House-, Morning Tea -ravintolan ja kadun välipalamarkkinoiden asiantuntija, vaan myös monien ihmisten herkullisia ruokia muissa Kiinan keskimmäisissä ravintoloissa.

Valkoisessa riisi tärkkelyksessä on erilaisia ​​täyttöä.Joitakin suosittuja valintoja ovat naudanlihaa/sianlihaa, katkarapuja, jopa ostereita, sieniä, munia, salaattia, Douban -vihanneksia jne.Sekoita leipärullat kaikkiin makuihin ja ripottele sitten keitetyllä maapähkinäöljyllä, raaka -kastikkeella, chilikastikkeella tai seesamikastikkeella nähdäksesi henkilökohtaiset mieltymykset.

Ei. 9 kahvila paistettua katkarapuja

Paistettuja katkarapuja cashewilla (vaniljakastikkeen katkarapu Yāoguǒ xiārén) on toinen suosittu kiinalaisten ulkomaalaisten ruokalaji.Sen nimi selittää kaiken.Saat kuorittujen katkarapujen arkuuden ja cashewin haurauden.Katkarapu on aina hellä ja mehukas, helppo käsitellä.Jos matkustat lasten kanssa, tämä on sekä ravitsemusvalinta että viisas valinta!

Nro 10 makea ja hapan sianliha

Makea ja hapan harjanne tángcù lǐjǐjian oranssi -punainen, makea ja hapan.

Alussa vain makea ja hapan sianliha, mutta tarpeiden tyydyttämiseksi tällä ruokia on jonkin verran kehitystä.Nyt sianliha voidaan korvata muilla ainesosilla, kuten kanalla, naudanlihalla tai kylkiluilla.Katso kuinka keittää makea ja hapan sianliha.

Nro11 Kung pao -kana

Gongbao Chicken Gōngbào Jīdīng on hyvin tunnettu Sichuan -keittiön erikoisuus, jota kiinalaiset ja ulkomaiset ihmiset rakastavat.Tärkeimmät ainesosat ovat kana, kuivatut paprikat ja paistetut maapähkinöt.

Länsimaat keksivät eräänlaisen länsimaisen tyylin palatsin kanan, ja kana käärittiin maissitärkkelykseen lisäämällä vihanneksia, makeaa ja hapankastiketta ja valkosipulia.Katso kuinka keittää palatsi bao ding.

No.12 ma po tofu

Mako Tofu (Mápó dòufǔ) on yksi Sichuanin keittiön tunnetuimmista ruokia, yli 100 vuotta.MA (hamppu) kuvaa pippurista mausteista ja makua, joka on eräänlainen sichuan -keittiössä käytettyjä mausteita.

Linnunradan valkoinen tofu on runsaasti ruskeaa punaista naudanlihaa ja hienonnettua salottisipulia.Tämä on todella herkullista.Tarkista Mobo Tofun reseptit.

Nro 13

Ú ú on ollut perinteinen ruoka, jota ihmiset syövät talvipäivänseisauksessa Tang-dynastian jälkeen (618-907).

Raviolien yleisin muoto on yksinkertainen oikeantorjunta kolmio, samanlainen kuin italialaiset nyytit.Ravioli keitetään yleensä keittoon syömään ja joskus paistettua.Raviolin täyte voidaan jauhata sianlihaa tai katkarapuja.

Nro 14 kevätkulla

Kevään tilavuus (jousirullat chūnjuǎn) on lieriömäinen välipala kantonin keittiöstä.Jousirullan täyttäminen voi olla vihanneksia tai lihaa, maku voi olla makea tai suolainen.

Kun se kääri täyte jousirullalla, seuraava askel on paistettu.Sitten jousirulla annettiin kultainen keltainen.

Se on erityisen suosittu ruokalaji Jiangxissä, Jiangsussa, Shanghaissa, Fujianissa, Guangzhoussa, Shenzhenissä, Hongkongissa ja muissa paikoissa.

Yangzhou Fried Rice 15. päivänä

Yangzhou Fried Rice (Yangzhou Fried Rice Yángzhōu chǎofàn) on klassinen paistettu riisi Yangzhoussa.Juuri tässä kaupungissa kokin paras paistettu riisi, joten Yangzhou -paistettu riisi erottui tuhansista paistetusta riisistä Kiinassa ja sai oman nimensä.

Yangzhou -paistetun riisin vakiomauste on katkarapu, kinkku, porkkanat, sienet, bambuversot, munat ja maissit.Kun kaikki ainesosat kypsennetään ja tuottavat tuoksua, paista ne riisillä kultaiseen keltaiseen.

Aito kiinalainen ruokakierros

Erilainen joistakin ruokavalikoista kiinalaisissa matkoilla, yksityisen matkan matkustaminen antaa sinun kokeilla erilaisia ​​paikallisia ruokia jokaisessa paikassa.Paikalliset matkaoppaat tietävät, mitkä ravintolat paikalliset ihmiset pitävät ja ovat valmiita järjestämään ne aikatauluun.Katso alla oleva matka saadaksesi inspiraatiota ja löytääksesi ruoan, jonka haluat syödä.

  • Peking, xi’an, Shanghai 8 -päiväinen kiertue- Kultainen kolmio

  • 12 -päiväinen kiertue Pekingistä, Xi’an, Chengdu, Guilin, Hongkong Food —— Kiinalainen maku

You May Also Like

More From Author