Vuoden 2024 ensimmäinen vuosineljännes on kulunut.

7 min read

Kansallisen tilastoviraston viimeisimpien tietojen mukaan vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä sosiaalisten kulutustavaroiden vähittäismyynti oli 12032,7 miljardia yuania, mikä on 4,7%vuoden vuodenaikana.Niistä viljan, öljyn, elintarvike- ja juomatuotteiden vähittäismyynti kasvoi vastaavasti 9,6%ja 6,5%, ja kasvuvauhti oli keskimäärin.

Mitä uusia muutoksia elintarviketeollisuudessa on syntynyt vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?Mitä tapahtuu tämän vuoden kehitystuuli?

Chongqing Culinary Association ja Chengdu Food Industry Associationin, Chongqing Food Industry Associationin, Chongqing Culinary Associationin ja Chengdu -elintarviketeollisuusyhdistyksen, vuoden 2024 Lounais -elintarvikeyrittäjien innovaatio- ja kasvukonferenssi pidettiin 18. huhtikuuta.Ensimmäisestä elintarviketiedoista keskustellaan ja tutkitaan elintarviketeollisuuden tulevaa kehityssuuntaa suurimman osan elintarviketeollisuuden ihmisten kanssa ja jatkuu elintarviketeollisuuden innovaatioiden ja kasvua.

Viime vuosina elintarvikkeiden vähittäiskauppa on jatkuvasti innokas ja kehitetty, kuten online- ja offline -integraatio, räätälöity tuotanto ja älykkäät palvelut, tuomalla uusia mahdollisuuksia ja haasteita elintarviketeollisuudelle.

Online- ja offline -muoto sekoitusmuutos

Myös kanavien ja tuotteiden kuluttajien valinta -asetukset lisääntyvät.Tiedot osoittavat, että ruoka- ja juomien myynti kiihdyttää online -siirtoa, ja Douyinin ja Xiaohongshun edustama sisältö E -kauppa on tulossa tärkeä kasvumoottori.

Esimerkiksi välipala -ruokia ottaen vuonna 2023 sen myynti Omni -kanavassa laski 1%vuoden vuodessa, mutta Douyinin myynnin osuus kasvoi 2,5 prosentista 3,7 prosenttiin, ja myynti nousi 49,4 prosenttia vuodessa. Myynti nousi myös 4,2%ja 2,6%vuoden vuodessa.

Ruoan tärkeänä myyntikanavana offline -tilassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia markkinatilanteessa.Perinteinen liiketoiminta -kanavan myynti on vähentynyt, ja myymälöiden laajeneminen on hidastunut. Päinvastoin, uudet muodot, kuten varastojen jäsenet ja lähikaupat, ovat lisääntyneet, ja siitä on tullut tärkein markkinoiden kasvun voima.

Kahden viime vuoden aikana uutiset suurten liiketoiminnan superketjujärjestelmien sulkemisesta ovat jatkuneet.Vuonna 2022 oli 58 Carrefour China -myymälää ja 106 myymälää sulkivat myymälän vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla; Paikat vuonna 2023; Wal -Mart myös peräkkäin peräkkäin peräkkäin.

Kun Peking Carrefourin, Wal -Mart ja muut myymälät vetäytyivät, supermarketit, kuten Hema ja Qixian ”saivat”, ja Sam, Costco (Kaishi) ja muut varastointijäsenkaupat hyökkäsivät ja avasivat uusia myymälöitä.

Olipa kyse varaston jäsenkaupasta, kovasta alennuskanavasta tai online -sisällön kasvusta, näiden kanavien muutokset ovat pääosin ateriakuluttajien kysynnän nykyistä muutosta:Tarjoa kuluttajille korkealaatuisia ja matala -ostotuotteita, kun taas tuotteen laadun, palvelutason ja kuluttajakokemuksen kattava optimointi.

Uudet tuotteet ovat tärkeä käyttövoima eri luokkien kasvulle

Online- ja offline -muodot ovat muuttuneet huomattavasti. Markkinoiden yhä kovemman kilpailun myötä uusista tuotteista on vähitellen tullut tärkeä tukija tuotemerkeille markkinoiden kasvun hyödyntämiseksi.

Zhao Ting, Nelson IQ Kiinan kehittyvien liiketoiminnan johtajaJaa foorumilla”Kehityssuuntaukset ja innovaatioiden kasvumahdollisuudet elintarviketeollisuudelle vuonna 2024”Sanottiin, että NIQ -kyselyjen mukaan kiinalaiset kuluttajat ovat taipuvaisempia ostamaan verkkoyhdistelmiä. kuluttajien tarpeet ajoissa.

Zhao Ting, Nelson IQ Kiinan kehittyvien liiketoiminnan johtaja

Zhao Ting huomautti, että Nielson IQ jakaa pääasiassa tekijät, jotka edistävät luokan kasvua neljään luokkaan: uudet tuotteet, hinnankorotuksen/hinnan alentamisen, kulutuksen päivityksen ja vanhan tuotteen myynnin.Niistä uudet tuotteet ovat tärkeä käyttövoima eri luokkien kasvulle.

Kuluttajapuolella kuluttajilla on positiivinen kulutusasenne uusiin tuotteisiin. 89%kuluttajista on tottunut ostamaan uusia tuotteita, ja 25%haastateltavista on valmis maksamaan palkkion uusista tuotteista.Syyt siihen, että kuluttajat vaikuttavat uusiin tuotteisiin, ”parempia kokemuksia” ja ”erittäin korkeat kustannustehokkuuden” pidetään kuluttajien tekijöitä, kun valitset uusia tuotteita. Viimeisin.

Lisäksi tuotemerkkien emotionaalisten käsitteiden lähettäminen, kuluttajien emotionaalisen arvon tarjoaminen ja parannettu online- ja offline -yhteistyötä edistääksesi koko tuotesyklin online- ja offline -yhteistyössä online -markkinoinnin kautta, ja se voi erottua kovassa kilpailussa.

Kuluttajat ovat jatkuvasti tekemässä sukupolvien välisiä muutoksia, ja käyttäjän tarpeet muuttuvat jatkuvasti. Siksi kaikkien tuotemerkkien on jatkettava innovaatioiden innovaatiota.

Jos yrityksen strateginen sijainti ei ole eteenpäin suuntautuva ja luokkakonseptit eivät ole tarkkoja, ne eivät pysty vastaamaan uuden sukupolven kuluttajien tarpeita ja kaipauksia, eivätkä he pysty saamaan suosionsa. osuu, ja sitten harmaat kasvot palaavat alkuperään.

Joten brändille, kuinka voimme tehdä hyvää työtä yritysstrategiasta ja luokkahuoneistoista?

2024 Enterprise Innovation Growth Salasana: Yritysstrategia+Vahvista ydinkilpailukykyä


Sichuan Baijia Akuan Food Industry Co., Ltd. Sichuan Baijia Akuan Food Industry Co., puheenjohtaja Chen Chaohui.Ruoka- ja juoma- ja ateriateollisuus selitti yksityiskohtaisesti vuoden 2024 innovaatiokasvun salasanassa.

Hän sanoi, että vaikka viimeisen vuoden 2023 ja nykyisen markkinaympäristön aikana, vaikka kuluttajamarkkinoilla ei ole riittävästi luottamusta, heikko ostovoima, teollisuuden rullat ovat vakavia ja hintakilpailu on lisääntynyt.”Mutta yrittäjiä ei pidä lannistaa, koska ruoka- ja ateriateollisuus on iankaikkinen nouseva teollisuus ja heikko sykliteollisuus. Makrotaloudellisten kasvojen vaikutus on suhteellisen pieni. Teollisuuden uudelleenjärjestely, mitä kaikkien on tehtävä, on noudattaa pääliiketoimintaa, Sekä sisäinen että ulkoinen viljely ja nopea edistyminen, jotta saadaan mahdollisuus erottua. ”

Samanaikaisesti Chen Zhaohui huomautti, että pitkän aikavälin ja terveellisen kasvun saavuttamiseksi on tarpeen vahvistaa yritysstrategiaa ja vahvistaa heidän keskeistä kilpailukykyään.Ensinnäkin meidän on selvitettävä strategiat, tarkka paikannus ja keskityttävä raiteihin, joissa yritys on;

Sichuan Baijia Akuan Food Industry Co., Ltd. Sichuan Baijia Akuan Food Industry Co., puheenjohtaja Chen Chaohui.

Tuoteinnovaatioista luokkaan innovaatio

Kaipaan todella Wang biniä, neuvonantajaa ja kasvujohtajaaTuotekannotuksen ja suurten esineiden luomaa yrittäjille luomaa logiikkaa.

Wang Bin huomautti, että mikro -invatio voi auttaa tuotteita saavuttamaan tietyn asteikon.Mikro -imovaation pääakseli on arvoketju, joka on syvästi kaivettu kuluttajien kokemuksille ja jota sovelletaan käyttöinnovaatioihin kuluttajien ympärillä.Mutta jos haluat luoda suuren yhden tuotteen, sinun on saavutettava häiritsevä mikro -invatio.

Esimerkiksi, haluat todella, että sinut jaetaan kahteen tuoteinnovaatioon.Tuoteinnovaatio 1,0 -ajanjaksolla on pääasiassa alkuperäisen Jujuben tuotteiden, kuten Ydin Jujube -tuotteiden, tuotteiden ympärillä.Kategorian innovaatio 2.0 -ajanjaksolla kiertää ”punaiset päivämäärät+”, kuten maidon päivämäärät, Jujube -pähkinät ja Jujube.

Wang Bin jakoi: ”Tuotemahdollisuuksien alussa Wang bin käytti kuluttajaa lähtökohtana. Guo Chaon kotimaan tavaroiden terveyden ja suosion vuoksi jotkut perinteiset kiinalaiset ainesosat olivat vähitellen helpompia ja herkullisia. eräänlainen ainesosat lepoon, kuten mustat seesamilääkkeet, tuoretta lokero -tuoretta haudutettua lintupesää ”

”Kuluttajien kognition kannalta ulkomaalaisilla on omat pähkinän suklaaenergiakepit. Vertailukohtana haluan todella, että punainen koulusi pyrkii” kiinalaisen omaan energiakeppiin ”.”

Punainen koulu Zao Ren yhdistää myös syvästi kuluttajien tarpeet ja ostotavat.”Osoittautuu, että punaiset päivämäärät ovat kuivatuotteiden alueella ja määrittelevät nyt uudelleen lepoalueella, lisäämällä kuluttajien taajuuden ostaa ja laajentaa kuluttajien ostopaikan.”

Kaipaan todella Wang biniä, neuvonantajaa ja kasvujohtajaa

Rakentaa tuotemerkin erottelua ”kohderyhmän syvän viljelyn” ympärille

Hän Yao, Sichuan Creative Box Brand Marketing Planning Co., Ltd. perustaja.”Epävarmuuden erotusbrändien poistamisen” jakamisessa on tylsää, että jos ruokayritykset haluavat elää hyvin vuonna 2024, niiden on oltava erilaisia.

Muuttuvien markkinoiden kohdalla vain tekemällä tuotemerkin itse liikenteestä, voimme saavuttaa brändin punaisen liikenteen häviämisen jälkeen.

Tuotemerkin erilaistumiseen on kolme tapaa: kohdesarja, funktio/luokka, henkinen arvo (emotionaalinen arvo).Tuotemerkit on erotettava näistä kolmesta näkökulmasta oman ainutlaatuisen brändin kognitiivisen järjestelmän rakentamiseksi.

Yhä kovemman markkinaympäristön edessä tapa pitää korkea ja taistelu ei sovellu useimmille yrityksille.Brändin erottelun rakentaminen ”syventävän kohderyhmän” ympärillä on enemmän tapa laskeutua.

”Menemällä kohderyhmän tarpeisiin, kulutustottumukset ja muutokset mieltymyksissä, käyttävät eriytettyjä tuotemerkkejä ja eriytettyjä tuotteita keskittyäkseen joukkoon ja keskittämään vahvuutensa läpimurtojen tuomiseksi liiketoiminnassa.”

Hän Yao, Sichuan Creative Box Brand Marketing Planning Co., Ltd. perustaja.

Elintarviketeollisuus kohtaa monia haasteita nykyisten kotimaisten taloudellisten perusteiden, riittämättömän luottamuksen kuluttajamarkkinoihin ja heikon ostovoiman.Juuri nämä haasteet inspiroivat yrittäjämme innovatiivista henkeä ja kasvuvauhtia.

Yrityksille pienten ja suurten yritysten näytelmä on täysin erilainen, ja pienet yritykset eivät voi sokeasti jäljitellä suuria yrityksiä.Suurilla yrityksillä on riittävästi resursseja ja voimaa monipuolistamisen loppuun saattamiseksi, vaikka he polttaisivat rahaa, heillä on varaa siihen.

You May Also Like

More From Author