Työntekijät kaivaavat yrityksen "seinät" hyökätäkseen liiketoiminnan salaisuuksiin.

Työntekijät ovat harvinaisia ​​työpaikalla työpaikalla.Viime aikoina on kuitenkin ollut usein lähtötapauksia, jotka kaivaavat ”seiniä” kaupallisten salaisuuksien loukkaamiseksi.
Monet työntekijät eivät vieläkään tiedä, että paperisopimus ja asiakasluettelo voivat olla yrityksen liiketoiminnan salaisuuksia.Työntekijöiden eroamisen myötä yrityksen liiketoiminnan salaisuudet voivat myös vuotaa.Kuinka tasapainottaa työntekijöiden vapautta ja suojata liiketoiminnan salaisuuksia?Mitä ”resursseja” työntekijät voivat ottaa pois, eivätkä he hyökkää vanhan omistajan liiketoiminnan salaisuuksiin?
Työntekijä, joka kaivoi yrityksen ”seinäjalkaa”, tuomittiin 3,5 miljoonaan korvaukseen
Heti kun monet työntekijät liittyvät työhön, heidän on allekirjoitettava yrityksen luottamuksellisuussopimus, eivätkä he voi paljastaa työssä työskenteleviä liiketoimintasalaisuuksia.Teknologiayrityksen työntekijä Wang allekirjoitti myös tällaisen luottamuksellisen sopimuksen Daily Connection -asiakkaiden kanssa yhtiön yhteistyöstä yhtiön osuusasiakkaiden kanssa ja vastaa sopimusten allekirjoittamisesta.
Kun Wangin päättyminen asiakassopimus päättyi, hän kertoi yritykselle, että asiakas ei enää harjoittanut siihen liittyvää liiketoimintaa, ja osapuolet voivat vain lopettaa yhteistyön eikä enää uudistaa sopimuksiaan.Pian sen jälkeen herra Wang lähti yrityksestä ja lähti yrityksestä.
Jonkin ajan kuluttua teknologiayritys huomasi vahingossa, että asiakkaan liiketoiminta ei pysähtynyt, vaan valitsi muut kumppanit.Lisätutkimuksen jälkeen teknologiayritys sai tietää, että asiakas ja uusi kumppani olivat yhteydessä entiseen työntekijään Wangiin, ja asiakkaan uusi kumppani oli itse asiassa Wangin ja hänen ystäviensä ylläpitämä yritys.Tähän asti asiakkaat eivät tienneet, että he eivät uudistaneet sopimuksia teknologiayritysten kanssa, koska uusien osuusyhtiöiden ja teknologiayritysten nimet olivat hyvin samanlaisia. Teknologiayritysten yritys.
Mitä herra Wang valehteli, että nämä kaksi yritystä eivät enää uudistaneet sopimuksiaan, mutta kaivasi salaa yrityksen seiniä, vanha omistaja oli vihainen, koska liiketoimintasalaisuuksien loukkaaminen ja väärän kilpailun muodostaminen Wang ja hänen yritys valittiin Pekingin Xicheng -alueelle, Pekingille.
Oikeudenkäynnin mukaan Wang allekirjoitti luottamuksellisuussopimuksen siitä, että asiakkaan tiedot olivat liiketoimintasalaista, mutta hän petti teknologiayritysten yhteistyötä irtisanoavan, eikä uusi yritys voinut saada todisteita siitä, kuinka kommunikoida asiakkaiden kanssa, kuinka se oli MR .Siksi tuomioistuin päätti lopulta, että herra Wang paljasti teknologiayrityksen liiketoimintasalaisuudet yrityksilleen ja sai yhdessä virheelliset liiketoiminnan edut, loukkaaen teknologiayritysten liiketoimintasalaisuuksia ja muodosti rikkomuksen.
Korvauslehden osalta tuomioistuin allekirjoitti sopimuksen, Wang ja hänen yrityksensä voittivat.
Liiketoiminnan salaisuuksiin tunkeutuvien työntekijöiden osuus osoitti suuren osan
Allekirjoitussopimukset ja asiakasluettelot lasketaan liiketoiminnan salaisuuksiksi
”Tuomioistuimen hyväksymät liiketoiminnan salaisuusrikkomukset, jotka ovat hyökkäävien työntekijöiden riidat, jotka tunkeutuvat yritystoiminnan salaisuuksiin, ovat jo suuren osan.” , kertoi toimittajille.
Liiketoiminnan salaisuuksien suhteen suurin osa työntekijöistä ajattelee yrityksen patenttia, T & K -tekniikkaa tai merkittäviä neuvotteluprojekteja ja tuntee aina, että he voivat altistua johtajille tai teknikolle.Mutta itse asiassa paperin allekirjoitus- ja asiakasluettelo voivat olla liiketoiminnan salaisuuksia. Monet työntekijät ovat yhteydessä yrityksen salaisuuksiin päivittäisessä työssään, mutta eivät tunne itseään.
Tuomari Dong Linming kertoi, että liiketoimintasalaisuudet viittaavat yritystietoihin, kuten teknisiin tietoihin ja yritystietoihin, jotka eivät tiedä yleisöä, on liiketoiminnan arvoa ja otetaan huomioon vastaavat luottamuksellisuustoimenpiteet oikean haltijan toimesta.Esimerkiksi yrityksen ja asiakkaan allekirjoittama sopimus asiakkaan nimen, osoitteen ja yhteystietojen määräämisen lisäksi siihen voi liittyä myös asiakkaiden transaktiotapoja, transaktiohintoja, maksutapoja, osto -aikomuksia ja erityispalveluitarpeita. Nämä ovat kaikki yrityksiä. Neuvotteluprosessissa ja pitkän aikavälin yhteistyössä asiakkaiden kanssa heidän hallitsemiensa asiakkaiden ainutlaatuiset kauppatiedot ovat erilaisia ​​kuin avoimilta kanavilta, jotka muodostavat liiketoiminnan salaisuuksia.Jos työntekijä altistuu tällaisille asiakastietoille hänen työnsä aikana ja vuotaa sen, se todennäköisesti aiheuttaa liiketoiminnan salaisuuksien rikkomuksen.
Toinen Xicheng -tuomioistuimen ilmoittamien liikesalaisuuksien rikkomukset ovat tyypillisiä.Yksi siivouspalveluyritys on tarjonnut siivouspalvelun toimistorakennukselle.Myöhemmin siivouspalveluyritys totesi, että toimistorakennuksen ja uuden palveluyrityksen allekirjoittamassa sopimuksessa, pääasialliset ehdot, palveluhenkilöstön lukumäärä, palvelumaksun standardi ja maksukyvyn vastuu olivat samat kuin sopimus Siivouspalveluyrityksen allekirjoittama.Ja vasta allekirjoitettua yritystä johtaa Changin, Changin, entisen siivouspalveluyrityksen työntekijän aviomies.Ennen Changin lähtöä operaatioosaston päälliköksi Chang vastasi tarjous- ja asiakkaiden uusimisopimuksesta.
Siivouspalveluyritys uskoo, että Chang vuotaa liiketoimintasalaisuuksia, kuten asiakastietoja, ja haastoi Changin ja hänen aviomiehensä yrityksen.Loppujen lopuksi tuomioistuin määräsi Changin maksamaan 16 000 yuania.
Tuomari Dong Linming kertoi toimittajille, että kun tuomioistuin päätti, rikkoovatko työntekijät liiketoimintasalaisuuksiaan, tuomioistuin noudatti ”liiketoiminnan salaisuuksien+yhteysmahdollisuuksien+aineellisia lähteitä” -sääntöjä.
Tässä tapauksessa Chang oli siivouspalveluyrityksen operatiivisen osaston johtaja, ja oli olemassa mahdollisuus ottaa yhteyttä yrityksen sopimustietoihin. On vaikea sanoa sellaista aikasolmua ja sopimussisältöä.Sopimussopimus sisältää erityisiä transaktiotietoja, jotka on saavutettu asiakkaan persoonallisuustarpeiden mukaan. Chang rikkoo yrityksen luottamuksellisuussopimusta, paljastettiin ja antoi miehensä yrityksen käyttää vanhan omistajan liiketoiminnan salaisuuksia, joten se muodosti rikkomuksen.
Kollektiivinen työmuutos käyttää alkuperäisen yrityksen tietoja vanhan Dong -perheen käyttämiseen
Liiketoiminnan salaisuuksien loukkaaminen voi muodostaa rikoksen
Erotetut työntekijät tunkeutuvat liiketoiminnan salaisuuksiin kaivaakseen vanhan omistajan ”seinäjalka”.Pekingin julkisen turvallisuuden toimiston Circle Edge- ja Medicine Brigade ilmoitti tyypilliselle tapaukselle, joka rikkoo liiketoiminnan salaisuuksia.
Pekingin teollis- ja tekijänoikeuspalveluyritys ilmoitti, että yhtiön ulkomaisen maakunnan sivukonttorin entinen johtaja Zhang Moumou perusti uuden yrityksen yksityisesti ja epäiltiin loukkaavan immateriaalioikeuspalveluyrityksen liiketoiminnan salaisuuksia.Löydettyään Dongcheng -Circle Food and Medicine Brigade -yrityksen julkisen turvallisuuden haaran, Zhang Moumou ja alkuperäisten sivukonttoreiden myyntipäällikkö Zhu MOU, Shengmou ja muut kolme yksityistä henkilöä uuden yrityksen perustamiseen. Malli ovat täsmälleen samat kuin alkuperäinen yritys.
Yrityksen perustamisen jälkeen Zhang Moumou piilotti pääkonttorin ja johti yli 50 työntekijän sivukonttorin uuteen yritykseen uudelle yritykselle.Työntekijät jatkavat alkuperäisen yrityksen asiakastietojen, sopimustietoja ja tuotetietojen käyttöä tilausten allekirjoittamista varten ja suorittavat samanlaisen liiketoiminnan kannattavuuden, mikä aiheuttaa suoraan alkuperäisen sivukonttorin epäonnistumisen.Ammatillisen tarkastusyhtiön sertifioinnin jälkeen Zhang Moumoun ja muiden perustamat uudet yritykset käyttivät alkuperäisen yrityksen liiketoiminnan salaisuuksia toimimaan, mikä voitti yli 1,1 miljoonaa yuania.
Tutkittuaan ja päättäessään, että uusi yritys rikkoo liiketoiminnan salaisuuksia ja antaa hallinnolliset seuraamukset, immateriaalioikeuspalveluyritys raportoi poliisille uudelleen.Viime vuoden kesäkuussa Dongchengin julkisen turvallisuuden toimisto pidätti rikollisesti kolme Zhang Moumua, jota epäillään liiketoimintasalaisuuksien rikkomisesta.Tällä hetkellä tapaus on siirtynyt syytteen vaiheeseen.
Asiaankuuluvan korkeimman kansanprofiilin ja yleisen turvallisuusministeriön määräysten mukaisesti kaupallisten salaisuuksien rikkominen aiheutti tappioiden määrän Business Salaisen oikeuksien henkilölle tai yli 300 000 yuanin liikesalaisuuksien rikkomusten määrä; Konkurssitilanne, sulkemisen tilanne ja merkittävien tappioiden olemassaolo yrityssalaisille oikeuksille olisi syytettävä.
Kansallisen rikoslaki säädetään, että jos liikesalaisuuksien rikkomukset ovat vakavia, se vangitaan kolmeksi vuodeksi lain mukaisesti ja sakot tai yksittäiset sakot.
Pekingin poliisin mukaan liiketoiminnan salaisten rikosten rikkominen on noussut viimeisen kahden vuoden aikana.Varsinkin viime vuodesta lähtien Pekingin poliisi on murtanut tapausten määrän ja yrityssalaisuuksia rikkoneiden rikollisten lukumäärän.Myös korkeimpien kansalaisten prokuratorin äskettäin ilmoittamat tiedot vahvistivat tämän. Vuonna 2023 yrityksen salaisuuksien tunkeutuvien rikollisten määrä kasvoi 96,6%vuoden.
Ota pois nämä ”resurssit” kohtuulliset ja lailliset
On kiistatonta, että työprosessin aikana kerätyt kokemukset, yhteistyöyhteydet ja asiakasresurssit ovat tulevaisuudessa tärkeitä pääkaupunkeja, ja ne ovat myös tärkein asia rekrytoida yrityksiä.Työntekijät jopa itsevartivat omille korkealle portaalille, ja he väistämättä vievät joitain hallintaansa resursseja.Jos sitä rajoitetaan rikkomalla liiketoimintasalaisuuksia, se ei ole realistinen, mutta myös estää työntekijöiden työllisyysvapautta.
Tuomari Dong Linming kertoi toimittajille, että työntekijät ”poistavat”, mitkä resurssit eivät ole yhtä hyviä kuin liikesalaisuudet, ja laissa on merkityksellisiä säännöksiä.ensimmäinen,Työprosessissa oppivien työntekijöiden yleinen tieto ja taidot,这是由其自身努力而形成的经验,自然是归属个人的“财富”;另外,如果客户是基于对员工个人的信赖而与该员工所在单位进行交易,那么在该员工离职后,Niin kauan kuin asiakas voi vapaaehtoisesti päättää käydä kauppaa työntekijän tai uuden yksikön kanssa, jossa työntekijä sijaitsee, se ei kuulu virheellisten keinojen käyttöön alkuperäisen yrityksen liiketoimintasalaisuuksien hankkimiseksi.
”Toisaalta yrityssalaisuudet eivät ole yrityksiä, jotka ovat.Työntekijät voivat erottaa yksikön luottamuksellisuusjärjestelmästä, allekirjoitetusta luottamuksellisuussopimuksesta ja luottamuksellisuustoimenpiteistä toteuttavista tiedoista.
Tuomarit ehdottavat:
Työntekijöiden vapaan virtauksen ja yrityksen liiketoiminnan salaisuuksien välisen suhteen tasapainottamiseksi tuomari teki myös käytännön ehdotuksia työntekijöiden työntekijöille oikeudenkäynnin perusteella.
Pekingin Xichengin piirin (tietokoe) Kansantuomioistuimen neljäs osasto Liu Yijun ehdotti, että yritysten olisi kiinnitettävä suurta merkitystä sisäisten luottamuksellisuusjärjestelmien luomiseen ja vahvistamaan luottamuksellisuustoimenpiteitä.Muotoile esimerkiksi yksityiskohtainen luottamuksellinen käsikirja arvokkaiden yritysresurssien, kuten asiakastietojen, suojelemiseksi ja lisää luottamuksellisia merkkejä yrityksen salaiselle operaattorille.Tarjoa luottamuksellisuusjärjestelmä vastavirtaisille työntekijöille ja suostunut selvästi luottamuksellisiin lausekkeisiin ”työsopimuksen” allekirjoittaman ”työsopimuksen” työntekijöiden kanssa; Yritykset allekirjoittaa erityinen luottamuksellisuus sitoutuminen; työskennellessään työntekijöiden kanssa työntekijöiden kanssa, luottamuksellisten asiakirjojen siirto on selvästi määritelty, ja luottamuksellisuusvelvoitteet olisi oltava työsuhteen poistumisen jälkeen.
Työntekijöille heidän tulisi myös noudattaa oikeudellisia ja sovitettuja luottamuksellisuusvelvoitteita.Yksityiskohtainen yrityksen sääntöjen ja määräysten ymmärtämiseksi työn aikana, parantaa tehokkaasti luottamuksellisuuden valppautta, olla puhumatta yrityksen liiketoiminnan salaisuuksista tapauksissa, joilla ei ole mitään tekemistä työvastuiden kanssa, ja lataa salaisia ​​tietoja WeChat -ryhmistä ja ystävien ympyrästä .Poistumisen jälkeen työntekijät eivät voi rikkoa luottamuksellisuussopimusta tai käyttää muita vääriä keinoja paljastaa uusille työnantajille ja antaa heille mahdollisuuden käyttää liiketoimintasalaisuuksia, jotka he tietävät alkuperäisen käyttöyksikön työn aikana, muuten he voivat kantaa vastaavia siviilioikeudellisia korvauksia, hallinnollisia seuraamuksia ja Jopa rikosoikeudellinen vastuu.
Raportti/palaute

You May Also Like

More From Author