Terveyden popularisointi 丨 World Parkinsonin päivä ~ Sinä ja minä matkustamme, en enää pelkää "pa"

3 min read


World Parkinson Day -tauti


kuva


Kotimaassani on yli 3 miljoonaa Parkinson -potilasta, yli neljäsosa maailman kokonaismäärästä.On odotettavissa, että vuoteen 2030 mennessä Parkinsonin tautia sairastavien potilaiden määrä maassani saavuttaa 5 miljoonaa.


28. ”World Parkinsonin tautipäivä” -tapahtumassa Peking Jishoutanin sairaalan asiantuntijat auttoivat kaikkia ymmärtämään ja estämään tämän taudin.


01

Mikä on Parkinsonin tauti?

Parkinsonin tauti on hermoston rappeuttava sairaus.Se on yleistä keskimmäisillä ja vanhuksilla, keskimääräinen ikä on noin 60 vuotta.


Kliinisesti potilaille on ominaista hidas liikunta, lisääntynyt lihasjännitys, staattinen vapina ja asennon tasapainon häiriöt.Lisäksi on olemassa ei -liikunta -oireita, kuten vähentynyt haju, ummetus, masennus ja unihäiriöt. Symphomit pahenevat taudin edetessä.


02

Kuinka tunnistaa Parkinsonin tauti aikaisin?

Kuinka havaita Parkinsonin taudin oireet varhain? Seuraavat kysymykset voivat auttaa sinua tunnistamaan mahdollisimman pian.


Onko tuolilta seisomaan vaikeaa? Kirjoitatko pienempiä? Otatko pienen askeleen jaloilla? Tuntuuko jalkasi tahmealta maahan? Onko helppoa pudota? Onko kasvojen ilmaisua tylsää?Tai jalat ravistellen? Onko itsellesi vaikea olla painike? Onko ääni matala?


03

Parkinsonin taudin hoitoperiaate

Parkinsonin taudin hoitoon sisältyy huumehoito, kirurginen hoito, liikunnan kuntoutus, psykologinen ohjaus ja hoito.


Huumehoito on perusta.Kirurginen hoito on lisämenetelmä.Urheilun kuntoutushoito, psykologinen ohjaus ja hoitohoito ovat sopivia koko Parkinsonin taudin hoidon prosessiin.


Riippumatta siitä, millaista hoitoa hoidetaan, se voi kuitenkin vain parantaa oireitaan, ei voi estää taudin kehittymistä eikä voi parantaa sitä. Siksi Parkinsonin tautia sairastavien potilaiden on suoritettava monitieteinen kattava hoito oireiden parantamiseksi ja parantamiseksi ja parantamiseksi ja oireiden parantamiseksi ja parantamiseksi ja parantamiseksi ja oireiden parantamiseksi jaPotilaiden elämänlaatu.


04

Mitä potilaan perheenjäsenten pitäisi tehdä?

1. Parkinsonin potilaat, joilla on päivittäisiä liikkeitä, kuten heidän kasvonsa pukeutuminen ja peseminen, ovat hitaita ja helppoja pudota. Kyseisten tulisi olla kykennäisiä, ei -liukupatoja jne. Kylpyhuoneessa ja muissa kotona.


2. Pyydä potilasta ei toimi liian nopeasti.Kävellessään hän korot ensin, odota eteenpäin kävellessäsi, katso alas, katso ja vältä putoamista kävellessä.


3. Myöhemmin syömisen ja puhumisen potilaat ovat vaikeampia. Perheiden on estättävä väärinkäytöksiä samalla kun varmistetaan heidän ravitsemuksellinen saanninsa.


4. Ruokavaliossa potilaiden tulisi yrittää välttää ärsyttävää ruokaa, syödä enemmän korkeaa kuituruokia ja juoda enemmän vettä ummetuksen parantamiseksi.


.


6. Potilailla on usein negatiivisia tunteita, kuten ahdistus ja masennus.Perheen tulisi kiinnittää enemmän huomiota mukana olevaan, luoda rento ja harmoninen perheen ilmapiiri ja saada potilas tuntemaan olonsa turvalliseksi ja lämpimäksi.


You May Also Like

More From Author